ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ;

Του Πάνου Ιωαννίδη

Ερντογάν, τι γυρεύεις εσύ, ένας βάρβαρος, στην Ευρώπη; Αυτό θα μπορούσε ο κάθε ενημερωμένος παρατηρητής των ημερών να ερωτήσει τον Τούρκο πρωθυπουργό, γνωστό για την πυγμή και τις επιτυχίες στη χώρα του. Με τους στρατηγούς τα’ βαλε, με τη μαντίλα δεν τα’ βαλε, με τους μικρούς σαν κι εμάς παίζει το μεγάλο, με τους μεγάλους παρουσιάζεται ο νέος ισχυρός της οικουμένης ανάμεσα στους G20, συμπαρομαρτούντος του υπουργού του των εξωτερικών Νταβούτογλου, προηγουμένου του αφανισθέντος Μπαγίς, κύριος ποτέ δεν υπήρξε, απέναντί μας τουλάχιστον. Ύστερα από τις εσχάτως εις φως ανασυρθείσες ατασθαλίες, σκάνδαλα, μαφίες στην Τουρκία, με μπλεγμένο το γιό του και τον Μπαγίς, αστυνομία και στρατό, δικαστές και ανακριτές και εισαγγελείς, παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες….

Ο Ερντογάν παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες με όλο το θράσος των παλαιοσουλτάνων και νεοβεζύρηδων να προωθήσει την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήτοι να προωθήσει την τουρκοποίηση της Ευρώπης, προεδρευούσης μάλιστα της Ελλάδος. Και η Ευρώπη- κατ’ αυτόν – δεν περιλαμβάνει χώρα καλουμένη Κύπρο, δεν την γνωρίζει, δεν την αναγνωρίζει, ξέρει μόνο πως έχει δικαιώματα επεμβάσεως και στρατιωτικής παρουσίας σ’ αυτήν, σαράντα χρόνια τώρα, με βάση τις Συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου, αλλά αγνοεί ποιο κράτος ιδρύθηκε μ’ αυτές.

Μόνο δικαιώματα επεμβατικά στην Κύπρο γνωρίζει, που επιθυμεί διακαώς να συνεχιστούν και στη νέα κατάσταση, που θα είναι –λέει- δυο ιδρυτικά κρατίδια, ένα στο βορρά κι ένα στο νότο, που θα αποτελέσουν μια νέα συνομοσπονδία, να μπορεί να τη διαλύει όποτε γουστάρει, να επεμβαίνει κατά το δοκούν να σώσει τους βρακοφόρους του, να αλωνίζει στις θάλασσες και στις ΑΟΖ της, να την εκτουρκίσει, εξισλαμίσει το ταχύτερο ολόκληρη, γιατί αυτό είναι το όραμα της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας, έστω κι αν αυτό του γυρίζει σιγά σιγά σε εφιάλτη.

Ο ίδιος θέλει να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή ενότητα κρατών, αλλά είναι αντίθετος με την ενότητα ενός μικρού κράτους, της Κυπριακής Δημοκρατίας, τρέμει για τη διάσπαση της χώρας του, χαίρεται με τη διχοτόμηση της Κύπρου! Τραγελαφικά και σχιζοφρενικά, για όσους τα αποδέχονται. Εν τη αυθαδεία του υπέδειξε πως όλο λάθη κάνει αυτή η Ευρώπη, να δεχτεί την Κύπρο πριν λυθεί όπως θα’ θελε η Τουρκία το κυπριακό, λάθος η ένταξή μας, λάθος η μη εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων, ευτυχώς του’ τα’ πανε, αλλά αυτός δεν άκουγε, η περηφάνια του φτάνει ως τ’ αυτιά, ν’ ακούει μόνο όσα του συμφέρουν, υπομονή.

Είναι να διερωτάται κανείς: Ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί μια χώρα με βαρβαρικές καταβολές, που έχει καταστρέψει την ευρωπαϊκή πολιτισμική μας κληρονομιά, παλαιόθεν και ως τώρα, με τόσους άνανδρους φόνους στο μαυροπινακισμένο παρελθόν της, με διεθνούς εμβέλειας εγκλήματα πολέμου, προσφυγοποιήσεις, κλοπές περιουσιών, αποδεδειγμένα κακοποιημένους αιχμαλώτους, βασανισμένους αγνοούμενους, με καταπάτηση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από τα στρατεύματά της, με έποικους και με τόσες προσπάθειες αλλαγής της κατεχόμενης Κύπρου επί το τουρκικόν και μουσουλμανικόν, πώς είναι δυνατό να εμφανίζεται ανάμεσα στους Ευρωπαίους, που λένε πως υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα θεωρούν ως βάση της πολιτικής τους και της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Τι γυρεύει ένας βάρβαρος στην Ευρώπη, παρά να την εκβαρβαρίσει και εκτουρκίσει;

Η απάντηση αναμένεται από τους ενταύθα και εν Ελλάδι οπαδούς και θαυμαστές του!

http://www.elkeda.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s