Οι τροϊκανοί πιέζουν να πιούμε όλο το «κόνιο»

Γράφει ο Άλεξ Πρίφτης

Όταν μία κοινωνία , όπως η ελληνική , τέσσερα χρόνια τώρα πλήττεται σκληρά από τη ανεργία και τη φτώχεια, και επί πλέον της έχει επιβληθεί ένα ληστρικό φορολογικό σύστημα, ευνόητο είναι ο κάθε πολίτης , είτε είναι ιδιώτης, είτε επιχειρηματίας, να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με οικονομική ακινησία.

Πρόκειται για στοιχειώδες μέτρο αυτοπροστασίας, ορμέμφυτο της ανθρώπινης φύσης, πού όχι μόνο δεν υπολογίστηκε από τους «τροϊκανούς» πού …εισέβαλαν για να μας …σώσουν, αλλά και από όλη την «παρέα» πού τους προσκάλεσε για να κάνει την Ελλάδα …Δανία του νότου!

Παρά το γεγονός, όμως , ότι τώρα ακόμη και οι ίδιοι οι «τροϊκανοί» παραδέχονται τα εγκληματικά λάθη τους και τις οδυνηρές συνέπειες των «συνταγών» τους , πού είναι απείρως πιο επώδυνες από τους υπολογισμούς τους, επιμένουν να εξαντλήσουμε το «κόνιο» που μας επέβαλαν.

Και ας είναι δυσβάστακτοι οι φόροι και τα χαράτσια, ακόμη και για φανταστικά τεκμήρια , πού καμία σχέση δεν έχουν ούτε με εισοδήματα, ούτε με περιουσιακά στοιχεία , πού η αξίες τους τα τελευταία χρόνια έχουν εξευτελιστεί .

Με τέτοια μέτρα, όμως και τέτοιες πολιτικές δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Γιατί αντί να αντιμετωπιστούν τα γενεσιουργά αίτια του, χρόνια τώρα , προσπαθούμε να αποφύγουμε μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα , είτε από φόβο , είτε για λόγους προστασίας της κομματικής πελατείας.

Έτσι εύκολη λύση είναι η εξουθένωση του ιδιωτικού τομέα, στέλνοντας το «λογαριασμό» σε 1,5 εκατ. συμπολίτες μας πού πλήττονται από την ανεργία, και κανείς δεν ξέρει αν ποτέ θα βρουν στον ήλιο μοίρα . Είναι βέβαιο όμως , ότι για όσο χρόνο η ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται από ατολμία και έλλειψη προγράμματος και στόχων, ελπίδα δεν υπάρχει Αντίθετα το μέλλον ανήκει στους τολμηρούς και τους καινοτόμους.

Γιατί, όπως έλεγε και ο Αμερικανός μεγαλοεπιχειρηματίας Jimmy Dean «την πορεία του ανέμου δεν μπορώ να την αλλάξω. Εκείνο πού μπορώ να κάνω είναι να στρίψω τα πανιά μου με τρόπο πού να φτάσω στον προορισμό μου».

http://crashonline.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s