Τα 315 δις ευρώ των τοκογλύφων

Το «σχέδιο Γιούνγκερ» που προβλέπει την δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, που θα χρηματοδοτηθεί με 21 δις ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό.

Του  Φάνη Ζουρόπουλου*

Το δραστήριο γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα μας ενημέρωσε αναλυτικά για το «σχέδιο Γιούνγκερ», που προβλέπει την δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (μέσα στον Ιούνιο του 2015), που θα χρηματοδοτηθεί με 21 δις ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων (ΕΤΕπ) κινητοποιώντας τουλάχιστον 315 δις ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις την περίοδο 2015-2017.

Στόχος του νέου πακέτου είναι να καταστεί η Ευρώπη πιο ελκυστική στους επενδυτές, να αρθούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε τα επενδυτικά μέτρα και οι αποδόσεις τους να προσθέσουν στην τριετία 330-410 δις ευρώ στο ΑΕΠ της Ε.Ε. και να δημιουργήσουν, το κυριότερο, μέχρι και 1,3 εκ. νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη.

Τα σοβαρά ΜΜΕ και οι σκεπτόμενοι άνθρωποι δέχθηκαν ευχάριστα την ανακοίνωση (που «έπαιξε» μετά σε όλα τα μέσα, όχι όμως σαν πρώτη είδηση) διαβλέποντας και την Ελληνική επανεκκίνηση της ανάπτυξης, αλλά και το κτύπημα της ανεργίας που έχει μετατραπεί σε πληγή της Ελληνικής κοινωνίας. Ακόμα και σαν μία ακτίνα ελπίδας να το έβλεπες, μέσα στο γκρίζο τοπίο της καθημερινότητας που βιώνει ο σύγχρονος Ελληνας, ήταν μία παρηγοριά.

Ποιος ήταν όμως ο αντίλογος της εγχώριας Αριστεράς πρωτίστως, των αντιμνημονιακών πολιτικών ή ορισμένων «επωνύμων», ποτισμένων στην μιζέρια, την γκρίνια, την κακομοιριά και την ξευτίλα; Ο αντίλογος ήταν ότι οι τοκογλύφοι της Ευρώπης απλώνουν… τα δίχτυα τους για να φάνε το υστέρημα των αγωνιστών του νότου και των φτωχών της Ε.Ε.

Ότι η Ευρωζώνη απλώνεται με δήθεν επενδύσεις για να σώσει το τομάρι της και το ευρώ, ότι μόνο η επιστροφή στη δραχμή θα σώσει την Ελλάδα αλλά δεν την θέλουν οι Έλληνες δοσίλογοι, Γερμανοτσολιάδες, τα ύποπτα όργανα της Ευρωπαϊκής ολιγαρχίας και του ΝΑΤΟ, που ανήκουν στο ίδιο συνδικάτο κλπ, κλπ.

Έτσι απάντησαν την επομένη οι «πατριώτες» που λατρεύουν το κράτος – πατερούλη, το κλείσιμο των συνόρων, την επιστροφή στη δραχμή και δεν ανέχονται με τίποτα την καπιταλιστική Ευρώπη και τους κατακτητές δανειστές και τοκογλύφους.

Ανέχονται όμως και θεωρούν προοδευτισμό και δημοκρατία τις συζητήσεις, εδώ και ένα χρόνο, για το ποιος από τους βουλευτές θα λαδωθεί και ποιος άλλος θα ανταλλάξει με ωφελήματα την ψήφο του για τους 180 της εκλογής του Προέδρου.

Ανέχονται να παρακολουθούν όλο και νέες μίζες από εθνικά υπερήφανους σοσιαλιστές υπουργούς αλλά και εκείνους που κράζουν στις λαϊκές το δικό μας κόμμα δεν έκλεψε… και γι αυτό δοξάστε μας.

Ανέχονται οι ίδιοι οι «ελληνοσκεπτικιστές» πολιτικοί και κομματικοί να αποτελεί κορυφαίο θέμα της επικαιρότητας αν ο Παπανδρέου που μόλις πριν 4 χρόνια βύθιζε την Ελλάδα στην μιζέρια και την κατάντια για να σώσει (έτσι νόμιζε) το ΠΑΣΟΚ θα πάρει ή δεν θα πάρει την ρεβάνς και την εκδίκηση του.

Ανέχονται τις αναλύσεις πρώην Πασόκων για την ανάγκη να ξανασώσουν την Ελλάδα και από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέχονται τους ΑΝΕΛ να συνεχίζουν να σώζουν την Ελλάδα και μόνο την Ελλάδα προτείνοντας από τώρα συμμαχίες προς κάθε κατεύθυνση Ανέχονται ακόμη την ενημέρωση για θέσεις και απόψεις των εγχώριων νεοναζιστών για την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ανέχονται την χωματερή της παιδείας και το κομματικό φοιτητικό νταβατζιλίκι από αμόρφωτους αφισοκολλητές που με καταλήψεις και διάλυση των Πανεπιστημίων εξασφαλίζουν μια θέση στο κράτος ή και στην Βουλή.

Ανέχονται τις συντεχνίες που καλοκαθισμένες στις καρέκλες των προνομίων τους, πολεμούν την αποκρατικοποίηση και τις επενδύσεις αφού οι άνεργοι ίσως να μην είναι γι’ αυτούς Έλληνες ιθαγενείς αλλά απλώς άνεργοι. Και γι αυτό φταίει το κράτος που δεν τους έχει προσλάβει ακόμη.

Αυτά απασχολούν τους προοδευτικούς και «δραχμοσκεπτικιστές» της δεκάρας. Και θα σου βγάλουν τα μάτια αν τους πεις ότι στο τραπέζι της ανάπτυξης της Ευρώπης έχουν αρχίσει και κάθονται όλοι εκείνοι που και θέλουν και εννοούν την ανάπτυξη της χώρας τους.

Το 2015 που η Ε.Ε. θα ρίχνει στην αγορά 315 δις ευρώ δημόσιες επενδύσεις, εμείς θα ανοίγουμε τους «κουμπαράδες» για τους 180 της εκλογής Προέδρου και το 2016 που η Ε.Ε. θα δρομολογεί 1,3 εκ. θέσεις εργασίας οι άνεργοι πτυχιούχοι μας θα κάθονται ακόμα στην ουρά του ΟΑΕΔ για να πάρουν το επίδομα ανεργίας (αν υπάρχει ακόμα).

Απέραντο φρενοκομείο, που έλεγε και ο αείμνηστος.

*Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι τ. πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. και εκτελεστικός πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Ε.Ε.Δ.)

http://www.europeanbusiness.gr

Advertisements

One thought on “Τα 315 δις ευρώ των τοκογλύφων

  1. POLI KALO!!! EIDIKA H AKOLOUTHI PARAGRAFOS: «Ανέχονται την χωματερή της παιδείας και το κομματικό φοιτητικό νταβατζιλίκι από αμόρφωτους αφισοκολλητές που με καταλήψεις και διάλυση των Πανεπιστημίων εξασφαλίζουν μια θέση στο κράτος ή και στην Βουλή.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s