Παράδειγμα υπευθυνότητας

Αν σε μια επιχείρηση αναλάβει τη διοίκηση κάποιο πρόσωπο που δεν μας είναι ιδιαίτερα συμπαθές, δεν ευχόμαστε να κλείσει η επιχείρηση ούτε να γίνει προβληματική, να προβεί σε μαζικές απολύσεις προσωπικού και να πουληθεί έναντι πινακίου φακής.

Ευχόμαστε να επιτύχει στα καθήκοντά του και εκείνος που αντιπαθούμε, απλούστατα επειδή, θέλοντας και μη, τα συμφέροντά μας ταυτίζονται με τα δικά του.

Το ίδιο, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, θα έπρεπε να ισχύει και για τα πολιτικά ζητήματα. Την εξουσία αναλαμβάνουν συχνά πρόσωπα με τα οποία δεν συμφωνούμε σε αισθητικά, ιδεολογικά και πρακτικά ζητήματα.

Ωστόσο, επειδή αγαπάμε την Ελλάδα και θέλουμε ο τόπος να ακμάζει και οι πολίτες να είναι ευχαριστημένοι με την καθημερινότητά τους, ευχόμαστε η ηγεσία να φέρει σε πέρας με επιτυχία την αποστολή της να υπηρετεί το έθνος και τον λαό – όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος έδωσε το καλό παράδειγμα αυτής της υγιούς νοοτροπίας σε συνέντευξή του στους «Times» του Λονδίνου. Η «δημοκρατία» έγραψε σχετικά ότι «Κωνσταντίνος «πυροβολεί» Μέρκελ!».

Σε σχετικό άρθρο της εφημερίδας μας παρατίθενται τα κύρια σημεία της σημαντικής συνέντευξης του Κωνσταντίνου: «Η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ – Πρέπει να δώσουμε στον νέο μας ηγέτη μια ευκαιρία. […] Οι συντάξεις και οι μισθοί έχουν ακρωτηριαστεί. Οταν δεν μπορείς να θρέψεις τους ηλικιωμένους συγγενείς σου, τα παιδιά σου, δεν μπορείς να αγοράσεις φάρμακα, τι κάνεις; Με στενοχωρεί πολύ να βλέπω τα συσσίτια. Οι Ελληνες είναι ένα περήφανο έθνος. Η Ευρώπη θα μπορούσε να δείξει λίγο περισσότερη ανοχή».

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος επικρίνει τη γερμανική κυβέρνηση για τη στάση της και προειδοποιεί: «Οι Ελληνες δεν μισούν τους Γερμανούς ακόμη, νομίζω, αλλά είναι ενοχλημένοι με αυτούς».

Ο τέως βασιλεύς έχει πολλούς λόγους να μην προτιμά μια κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Ομως, αυτό δεν τον εμποδίζει να τη στηρίξει με θέρμη, εφόσον μάχεται για μια εθνική υπόθεση.

http://www.dimokratianews.gr

Advertisements

One thought on “Παράδειγμα υπευθυνότητας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s