Η ευρωμαφία στο απόσπασμα

Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Το βασικό ψεγάδι του είναι η διάπραξή του. Ο εντοπισμός των ενόχων ξεκινά από τη στιγμή που οι κακές προθέσεις γίνουν πράξεις. Μπορεί η αλήθεια να φανεί άμεσα, μπορεί και να αργήσει. Ομως, κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, θα κάνει αισθητή την παρουσία της. Αυτά έρχονται στον νου με τις αποκαλύψεις που λαμβάνουν χώρα στην Ιρλανδία και αφορούν τη συνωμοσία για την υπαγωγή της χώρας στη μέγκενη του δικού της μνημονίου.

Η «δημοκρατία» έγραψε σχετικά: «Οι καταγγελίες του Κέβιν Κάρντιφ ενώπιον της επιτροπής του ιρλανδικού Κοινοβουλίου, το οποίο ερευνά την τραπεζική κρίση στη χώρα, που ανάγκασε τελικά τους Κέλτες να συνάψουν συμφωνία δανεισμού 64 δισ. ευρώ με την τρόικα, σοκάρουν!

Ο Κάρντιφ,
χωρίς περιστροφές, έκανε λόγο για Ευρωπαίους αξιωματούχους που χρησιμοποιούσαν συστηματικά τις ενημερώσεις προς τους δημοσιογράφους, υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, με σκοπό να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη των αγορών στην Ιρλανδία και τελικά να εντείνουν την πίεση που ασκούσαν στην κυβέρνησή της για να δεχθεί να συνάψει τη συμφωνία στήριξης του 2010!»

Η ίδια
εικόνα παντού. Οι οικονομικοί δολοφόνοι, σε αγαστή συνεργασία με κρατικούς και υπερκρατικούς αξιωματούχους, βάζουν στο στόχαστρό τους μια χώρα, προλειαίνουν το έδαφος με προπαγανδιστική εκστρατεία και έπειτα χτυπούν!

Παρουσιάζουν
την επέμβασή τους στα κυρίαρχα κράτη ως «αναγκαία» και «σωτήρια», κι έπειτα απαιτούν από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις να εφαρμόσουν μια σειρά από περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα οδηγήσουν τις κοινωνίες σε κατάσταση χειρότερη από εκείνη όπου βρίσκονταν πριν από τη… σωτηρία τους.

Ταυτόχρονα
, οι προπαγανδιστικοί βομβαρδισμοί με ψεύδη, τερατολογίες, απειλές και σενάρια τρόμου συνεχίζονται σε αμείωτο βαθμό. Το κρισιμότερο πεδίο μάχης για μια τέτοια επιχείρηση είναι το επικοινωνιακό.

Ευτυχώς,
η ίδια η Φύση, ως γεγονός και σχεδιασμός, προβλέπει τη διαιώνιση μόνο όσων ισχύουν. Τα φαντάσματα του ψεύδους και το κακό μπορεί να επικρατούν προσωρινά, αλλά δεν μακροημερεύουν.

Και
στην Ελλάδα, κάποτε, θα τα μάθουμε όλα…

http://www.dimokratianews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s